Monday, June 11, 2012

Well Well Well . . . Entri part II .

Yes. Sambungan dari entri yang petang tadi.
Tadi aku dah sebut pasal dosa and kata orang kan.
Now nak cakap pasal maaf. Yes ! Satu benda yang mudah dan sukar keluar dari mulut aku.
Okay. Mana satu. Mudah atau sukar.
Actually both. Let me explain first.
Mudah. Mudah aku nak mintak maaf sekiranya ia betul betul salah aku.
And memang aku tahu itu salah aku. So, for sure aku akan mintak maaf kat someone tuh.
Sukar. Sukar aku nak cakap maaf bila memang ternyata aku takde buat apa apa dalam hal tuh.
Got it ?
Aku tahu. Perkataan maaf itu penting. But, somethimes even kita dah mintak maaf pun.
Ada jugak orang nak pertikaikan. Yang aku mintak maaf tak ikhlas lah. Terpaksa lah.
Huh ! Lemah aku nak dengar. Kalau nak pertikaikan. Baiklah aku tak payah nak mintak maaf kan.
Buat jadi lagi serabut je kan.
Then bila aku dah mintak maaf, taknak terima. Satu hal lagi. Tapi adatlah. Manusia.
Mana nak puas dengan apa yang kita dah ada. Nak jugak aku mintak 100 kali.
Merayu. Mengengek macam ape je kan.
The end.

No comments:

Post a Comment